Vocal Blog | Michelle Williams beleefde een dieptepunt tijdens de hoogtijdagen van Destiny’s Child: ‘Ik was suïcidaal’.
15550
post-template-default,single,single-post,postid-15550,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Michelle Williams beleefde een dieptepunt tijdens de hoogtijdagen van Destiny’s Child: ‘Ik was suïcidaal’.

De oud-Destiny’s Child zangeres deed een betekenis toen ze de Amerikaanse talkshow, The Talk, als gast samen presenteerde met het vaste panel.  Ze gebruikte het platform om het stigma te doorbreken die rondom de geestelijke gezondheid leeft. Dit bereikte ze door de donkere periode uit haar leven te belichten: de Survivor-schone sprak openlijk over haar worsteling met depressie.

“Ik zit in één van de best verkopende meidengroep aller tijden, terwijl ik kampte met een depressie,” sprak de zangeres uit tijdens de talkshow. “ Toen ik het destijds bekend maakte aan onze manager [Mathew Knowles] had hij iets van: ‘Je hebt net een multi-miljoen deal getekend. Je gaat op tour. Waar zou je verdrietig over moeten zijn?’.

De woorden uit het nummer Survivor reflecteren de woorden van de manager. In de mega-hit van Destiny’s Child zingt Williams: If I surround myself with positive things, I’ll gain prosperity (welvaart). Op een of ander manier kwamen de woorden niet binnen: in haar innerlijke wezen bleef verlichting uit.

“Ik wist pas in mijn dertiger jaren waar ik aan leed. Ik dacht dat het onderdeel was van ouder worden”

Williams was dankbaar, voor het feit dat ze in Destiny’s Child zat, maar voelde zich desondanks verdrietig. Zo bereikte Williams een dieptepunt: ‘Ik was suïcidaal’. Williams wist haar geestelijke gesteldheid niet te benoemen. “Als ik op mijn vijfentwintigste het gevoel destijds kon benoemen , had ik aangegeven dat ik toen depressief was”, zei de zangeres. “Ik wist pas in mijn dertiger jaren waar ik aan leed. Ik dacht dat het onderdeel was van ouder worden. Ik dacht: Ik word een volwassen vrouw, het is groeipijn,  aldus Williams. Zij ervoer depressieve gevoelens al  tussen de leeftijd van dertien tot vijftien jaar.

Willams deed haar betekenis in navolging van Demi Levato die heel openhartig is in haar documentaire ‘Simply Complicated’ over haar strijd met alcohol, drugs alsook mentale problemen. Williams juicht openheid over depressiviteit toe: op die manier wordt, volgens Williams, de stigma doorbroken.

Geen reactie's

Geef een reactie