Vocal Blog | De ‘Revival’ album teasers tot nu toe: échte hip-hop en mierzoete pop op één plaat?
15782
post-template-default,single,single-post,postid-15782,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

De ‘Revival’ album teasers tot nu toe: échte hip-hop en mierzoete pop op één plaat?

Shady is terug. En hoe! De rapper heeft grote namen meegenomen om zijn herleving vorm te geven. Op dinsdag (5 december) maakte de rapper Eminem de tracklist van zijn album Revival bekend.

Revival is de derde van zijn Re’ albumreeks: na Relapse kwam Recovery uit. Met Revival is de trilogie compleet. De aankomende 19 tracks (inclusief interludes) tellende plaat is daarentegen zijn negende albumrelease. Zijn laatste werk was de Marshall Mathers LP 2 die in 2015 uitkwam. Bekende hits uit die periode zijn ‘Rap God’ en ‘The Monster’ met Rihanna. Em liet met het laatste een meer ‘poppy’ kant horen.
Geen 2 Chainz

12/15

Een bericht gedeeld door Marshall Mathers (@eminem) op

Dit keer werkt de rapper grotendeels met vocalisten. Naast de Beyoncé geassisteerde track ‘Walk On Water’ zijn er ook featurings met Ed Sheeran (‘River’), Alicia Keys (‘Like Home’), Kehlani (‘Nowhere Fast’) en P!nk (‘Need Me’). Eminem en de roze harige zangeres werkte eerder samen aan het lied ‘Revenge’, dat op het laatste album Beautiful Trauma van P!nk staat.

Ed Sheeran uitte zijn tevredenheid over de samenwerking met Em via instagram:

“Ik heb dit heel lang geheim moeten houden, maar aangezien het net bekend is gemaakt, kan ik het jullie allemaal vertellen”, schreef hij op insta. “Ik heb een nummer met eminem opgenomen voor zijn nieuwe album Revival, dat 15 december uitkomt. Hij is één van de redenen dat ik ben liedjes ben gaan schrijven en het was een genoegen om met hem samen te werken. Het nummer heet ‘River,’ ik hoop dat jullie het leuk vinden.”

2 Chainz uit zijn dankbaarheid naar Eminem, ondanks zijn verdwenen couplet:

“Dankbaar voor de kans [om met Eminem te werken].”

Grateful for the opportunity ,new music on the way !

Een bericht gedeeld door 2 Chainz Aka Tity Boi (@hairweavekiller) op

Overige samenwerkingen op het schijfje zijn: PHresher (‘Chlorasepetic’), Ambassadors (‘Bad Husband’) en Skylar Grey (‘Tragic Endings’). Grey schreef ook mee aan het refrein van ‘Walk On Water’.
 
Op het nummer ‘Walk On Water’ maken we kennis met een kwetsbare Eminem, die openhartig rapt over zijn drugsverslaving en de hoge verwachtingen:
“Kids look to me as a God,” rapt hij. “This is retarded / If only they knew it’s a facade / And it’s exhaustive.”

Eminem scoort weer cool points met de song ‘Untouchable’

Nadat de Eminem kritiek heeft gekregen voor zijn overgeladen-pop tracklist, heeft hij donderdagavond (7 december) met de track Untouchable een groot deel van zijn fans teruggewonnen. Em neemt dapper een standpunt tegen racisme in: hij geeft toe dat hij als blanke jongen met veel meer weg kan komen dan zijn zwarte tegenhangers. Zo tackelt hij vanuit een witte perspectief: systematische racisme, witte privilege en slinkse politie agenten.

Hij maakt referenties naar Rodney King (donkere man, die in 1991 bekendheid verwierf doordat hij slachtoffer werd van politiegeweld) en Colin Kaepernick (bekende football speler die vecht tegen de oppressie van zwarte mensen, door in 2016 te knielen tijdens het Amerikaanse volkslied). Door de twee personen aan te halen laat de rapper weten dat er niet echt veel veranderd is: segregatie en discriminatie zijn nog een aan de orde in Amerika.

“Throughout history, African Americans have been treated like shit and I admit, there have been times when it has been embarrassing to be a white boy,” rapt hij.

Slim Shady wordt door Twitter geprezen om zijn angstloze benadering ten opzichte van de bovenstaande controversiële onderwerpen. Lees hier enkele stukken uit de ‘Untouchable’ gerelateerde tweets:

‘Echte hiphop’, ‘een track met een boodschap’, ‘nog steeds een legende’, ‘[Eminem] gebruikt zijn witte privilege om op te komen voor zwarte levens, niks dan lof voor mijn president’, en als laatst Twitteraar Samuel Center die treffende woorden uitspreekt: ‘als er een witte rapper is die over zwarte oppressie kan rappen is hij het wel’.

Heeft het publiek misschien te snel geoordeeld door het album als volledig pop te categoriseren (?).

 

“Het album is een reflectie van hoe ik in momenteel in het leven sta, maar ik heb daarnaast ook het idee dat ik een gevarieerd stuk heb afgeleverd”, vertelde Em aan Interview magazine. “Ik heb geprobeerd om iets te maken dat iedereen wel aanspreekt.”

Het album ‘Revival’ komt 15 december uit. Kijk je ook uit naar het album?

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie