Vocal Blog | Bekijk Bruno Mars, Cardi B ‘jaren 90’-eerbetoon ‘Finesse’ video
15854
post-template-default,single,single-post,postid-15854,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Bekijk Bruno Mars, Cardi B ‘jaren 90’-eerbetoon ‘Finesse’ video

PERFECTE MATCH

Bruno Mars en Cardi B vormen een team op de remix van ‘Finesse’ een song die origineel afkomstig is van Mars 2016 album: 24K Magic. De op de jaren negentig R&B- geïnspireerde, uptempo nummer is geproduceerd door de The Stereotypes en Shampoo Press & Curl (That’s What I Like en 24K Magic). Cardi B voegt extra swag toe aan het al ‘trotse koppel’-thema nummer en vormt hiermee de juiste artiest voor de bewerkte versie.

Cardi B groeide op in de Bronx en werkte als een danseres voor haar rap carrière gestalte kreeg. In de rap verse waarmee zij het de ‘finesse’ remix opent wordt haar bio in het kort vertegenwoordigd.

It’s my big Bronx boogie got all them girls shook
My big fat ass got all them boys hooked
Went from dolla bills and now we poppin’ rubber bands
Bruno sang to me while I do my money dance

IN LIVING COLOR

Mars maakte in een tweet kenbaar dat de videoclip een hommage is aan één van zijn favoriete TV shows: In Living Color was een comedyshow met de gebroeders Wayans en andere familieleden in de hoofdrol. In de show was er ook ruimte voor gechoreografeerde danssecties – Jennifer Lopez is daar haar carrière begonnen als onderdeel van de  Fly Girl danstroep. Mars laat vooral het dansaspect van In Living Color zien in de clip.

GRAM COVER ONTHULLING

Woensdagnacht werd de kleurrijke singlecover onthuld via social media.

FINESSE VERFIJNEN

Mars vertelde Rolling Stone dat ‘Finesse’ één van de nummers was waar hij aan sleutelde om het geluid naar zijn tevredenheid te krijgen, voor het 24K Magic album uitkwam. “Er was iets dat de groove opfokte”, zei hij destijds. “Elke keer dat je ons ziet, op tour, op TV, wil ik bewegen… Ik was heel erg bewust over de bounce op dit album.” De zanger zei dat hij pas na de twintigste versie tevreden was met de eindresultaat [van ‘Finesse.’]

GRAMMY NOMINATIES

Mars is genomineerd voor zes Grammy’s, inclusief Album van het Jaar, Record van het Jaar voor 24K Magic’s titel track en Song van het Jaar voor ‘That’s What I Like.’ Cardi B is genomineerd voor twee Grammy’s voor haar doorbraak hit ‘Bodak Yellow.’ Deze week maakte Cardi B muzikale geschiedenis als eerste rapper met drie Billboard Hot 100 noteringen die tegelijkertijd in de Top 10 staan van de hitlijst. Dit werd eerder alleen bereikt door de Beatles en Ashanti.

Geen reactie's

Geef een reactie