Vocal Blog | Kijk: De simpele ‘Burden Down’ video van Jennifer Hudson bevat een krachtige twist
15829
post-template-default,single,single-post,postid-15829,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Kijk: De simpele ‘Burden Down’ video van Jennifer Hudson bevat een krachtige twist

De R&B / soulzangeres Jennifer Hudson komt onverwachts met een nieuwe video. In de clip voor het lied ‘Burden Down’ doet zij waar ze goed in is: zingen uit volle borst / belten. Ze zorgt dat je haar extra goed hoort. Het lege warenhuis en een piano gedreven ballade ondersteunen die missie.

Het kristal heldere hoogtepunt: J-Hud verlicht haarzelf, handen van de pianotoetsen en slechts een blind vertrouwen op de stembanden. Hudson staat op en zegent de luisteraar met een acapella outro. En hoe! De Dreamgirl zangeres levert weer een ‘I Am Telling You’-esque waardige performance. Een comeback om u tegen te zeggen. Welkom terug Ms. Hudson!

Woorden uit het lied: “I’m a river, I keep running on,” zingt ze. “I’m a pillow, you got used to leaning on / Underneath it, there’s a person, I’m a woman, and I’m hurting / Cause I feel like I’m holding up the world.”

Deze woorden beschrijven, kort gezegd, een sterke vrouw die niet op juiste waarde wordt geschat.

Voor Hudson is dit lied mogelijk een statement die betrekking heeft op haar, in de media breed uitgemeten, privé-situatie: de zangeres en ex-verloofde David Otunga zijn na tien jaar uit elkaar gegaan.

Het nummer is afkomstig van haar vierde album. Hudson is momenteel coach bij zowel de Britse als de Amerikaanse versie van The Voice. Bij het laatste deed ze onlangs een live uitvoering van het nummer (zie onder) – hiermee laat ze zien waarom zij een geschikte coach is voor de zangtalentenshow. What a voice!

Geen reactie's

Geef een reactie